Den första veckan

Oj! Vad otroligt mycket det händer! Pappa, förlåt att jag missat dina samtal, men jag får väl ringa i helgen…

Jag vet knappt var jag ska börja. Vi har redan utfört vårt första journalistjobb, påbörjat en större uppgift, varit på friluftsutflykt, haft temadag om demokrati, fotat och blivit fotade, skrivit, läst, lyssnat och haft kul.

Människorna här är fantastiska och gruppen är redan sammansvetsad. Redan under dag två pratade vi om den första dagen som om den skett för jättelänge sedan, och de flesta har man lärt känna riktigt bra. Men samtidigt glömmer man namn, blandar ihop folk, har svårt att hitta, osv. Ny, men ändå inte.

Den första uppgiften vi utförde bestod av att skriva ett referat av temadagen om demokrati. En nyhetsartikel helt enkelt, riktad till Molkomtidningens läsare (även om inget publicerats, det var enbart en övningsuppgift). Komplett med intervjuer och allt (vi fick stoppa och prata med andra av skolans elever, från andra kurser, under dagen för kommentarer).

Under de två senaste dagarna har vi bott på vandrarhem ute i skogen, under en utflykt. Här spelade vi spel, paddlade kanadensare, umgicks med varandra och ett antal elever från andra kurser och linjer. Dessutom fick vi vår andra uppgift: att skriva ett porträtt om en klasskamrat. Därför har vi intervjuat varandra för fullt, och fotat som galningar – uppgiften innebar nämligen också att kombinera text med bilder, att ta bra porträttbilder, och att lära sig hantera kameran.

Skrivandet börjar dock först nästa vecka (jag ska tjuvstarta i helgen), så tills vidare gäller det att ha koll på sina anteckningar. Men jag har en misstanke om vad porträttet av mig kommer att handla om. Kvinnan som intervjuade mig har nämligen fått prova på lite geocaching 😉

På internatet funkar allt också bra. Det har varit lite problem med värmen, men vad gör väl det? Vi som bor här (enbart fem av sexton från journlistlinjen) har fått det mesta på plats, på vardagarna bjuds det på mat, och det är nära till klassrummen.

Nu i helgen är det bara tre av oss kvar, så vi får väl se om vi hinner tröttna på varandra direkt 😛 Men det ska bli kul att se hur vi klarar oss.

På måndag kör den första riktiga undevisningsveckan igång (för trots den hektiska men bra starten har det till stor del handlat om information, inte enbart arbete). Då börjar allvaret.

Annonser

2 reaktioner på ”Den första veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s