Fler danska nostalgilåtar

Jag har hittat ännu fler danska nostalgilåtar 😀

  • Hvor små vi er – Mads Mikkelsen sjunger! När tsunamin slog till – hur många är sedan är det nu igen? – gick en lång rad danska kändisar samman och gjorde den här låten för att samla in pengar. Det blev till tre miljoner danska. Och en alldeles oförglömlig låt!
  • Brødrene Olsen – Smuk som et stjerneskud – 2000 års vinnare av Eurovision. Den danska versionen slår den engelska lätt.
  • Rollo og King – Ved du hvad hun sagde – Rollo og Kings musik är bara bäst! De har gjort en lång rad gamla godingar. Klockrena texter. Men den här är nog den som väcker flest minnen. Icke-danskar känner kanske bättre till Der står ett billede af dig på mit bord (Never ever let you go), som var Danmarks bidrag till Eurovision 2001 (och kom tvåa!).
  • Nik og Jay – Kan du høre hende synge – Snyft! Sorglig text! Älskar när Nik og Jay kombinerar rap med en mjuk och lugn kvinnoröst, vilket de har gjort i några andra låtar också. Det här är kanske inte den bästa, men textmässigt är den det. Och nostalgi!
  • Natasja – Gi’ mig danmark tilbage – Extremt politisk låt, med starka åsikter. Men riktigt svängig och retoriskt superb. Caroline och jag sönderanalyserade textens retoriska aspekter i julas, och konstaterade att Natasja verkligen lyckats med konsten att skriva låttexter.

😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s