Medel mot blåsor i munnen

Jag har haft blåsor i munnen så länge jag kan minnas. Vanligen 2-3 gånger varje år, och ofta kommer de två åt gången. Jag blir nästan arg på alla reklamer på TV om medel mot munsår som sitter utanpå läpparna. Det hjälper ju inte mig! Men med tiden har jag hittat en del knep på egen hand som hjälper:

1. Treo – Vi tar det bästa först. Värktabletter har en fantastisk lindrande effekt. Men en vanlig sväljtablett duger inte. Den tar tid att verka. Treo däremot, som ju upplöses i vatten, lindrar direkt eftersom den kommer i direkt kontakt med blåsan. Plus att den lindrar på sikt. Helt klart det mest effektiva och långvariga (flera timmar) sättet jag känner till.

2. Listerin – Listerin gör j*vligt ont att använda. Men bara de första fem-tio sekunderna. Sedan är smärtan som bortblåst. Andra munskölj är för mesiga/svaga för att ha någon större effekt på blåsor, men Listerin fullkomligt bedövar hela munnen. Nackdelen – förutom den där första smärtan – är att effekten inte varar lika länge som hos en Treo.

3. Gum Aloclair Gel – Ett medel man smörjer på blåsan, ungefär som det man får hos tandläkaren om man har oturen att ha ett munsår när man är där. Lägger en hinna över blåsan. Fungerar väldigt kortsiktigt, till exempel över en måltid, men hinnan försvinner snabbt.

4. Zendium – Har en liknande effekt som Listerin. Gör ont att ta på, fast inte lika ont, och bedövar blåsan, fast inte lika länge. Fungerar precis som Aloclair Gel över till exempel en måltid, men är ingen långsiktig lösning. Zendium är den enda tandkrämen jag känner till som har en effekt på blåsor.

Sådär. Fyra tips till dig med blåsor i munnen. Fast egentligen räcker det med det första, Treo. Två till tre tabletter om dagen. Sedan går det både att äta och prata. Och har man ingen Treo i närheten kan det vara bra att alltid ha en tub Zendium eller en liten flaska Listerin i fickan, för tillfällig lindring 😀

Annonser

4 reaktioner på ”Medel mot blåsor i munnen

    • Det sägs att det ska göra de, men jag vågar inte testa själv. För det ska tydligen göra ont som satan 😉 Men effektivt ska det iaf vara

      • Testade det där med whiskey och ja det gjorde ont som *****, men hjälpte inte särskilt bra. området var bedövat ett par timmar sen var smärtan tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s