Sunny Beach

Bulgaria Sunny Beach Panorama, shot from Hotel...

Panorama över Sunny Beach.

Jag BOR i Sunny Beach! Mitt i centrum, längs huvudgatan, på ett litet men mysigt hotell. Tina bor mitt emot.

Resan var lång med väntetid i både Budapest och Sofia – åtta timmar på den sistnämnda. Som tur var stötte jag på en pensionär som även hon hade lång väntetid – vi satt och pratade ända tills hon skulle ges sig av. Hon kommer från Amsterdam men har tydligen besökt Sunny Beach i 30 år. Nu har hon och hennes man köpt hus i Sofia och till Sunny Beach åker de en gång i månaden. Jag lovade att ringa om jag någon gång är i stan, hon lovade att ringa nästa gång de är här, så oddsen är att vi ses igen.

Nåja, mitt flyg kom det också, men när jag kom till flygplatsen runt midnatt såg jag ingen som väntade på mig. Men aha, en TUI-disk med tre trötta blåklädda personer. Jag gick fram och hälsade på dem, men de hade ingen aning om vem jag var eller att jag skulle komma.

Inte så konstigt, de var nämligen inte från TUI Nordic utan talade engelska och borde heller inte veta om mig. Och när jag står där och pratar knackar någon mig på axeln. Där står Tina och det blev kramfest! Med sig hade hon Nicolai (stavning?), min närmsta chef. Så fort hon hörde att han skulle åka och hämta mig ville hon med.

I bilen mot Sunny Beach – 30 minuter från flygplatsen – fick jag genast en massa matnyttig information. Schema, simkort, muntlig information om orterna längs vägen, osv. Allt kändes så himla väl förberett.

Så fort vi körde in i Sunny Beach kändes det som Las Vegas. Det står ”casino” lite här och där, neonskyltar överallt, stora och små hotell blandat med lokala supermarkets, och mycket liv även såhär mitt i natten. Att vi sedan bor mitt i smeten – alltså verkligen mitt i – är bara en bonus.

När vi svängde in med bilen och jag klev ur tjoade någon till. Där satt de, halva gänget, och väntade. Vilket mottagande! Och vilken språkfest. Engelska med chefen, svenska med Tina och några till, danska med åtminstone två tjejer och så några finnar på det. Två av de jag hann träffa i dag träffade jag dessutom redan på Blue Academy i Stockholm.

De andra fortsatte med sitt och Tina och jag gav oss iväg på egen hand. Hon jobbar i morgon, men jag börjar inte förens på eftermiddagen för att jag ska hinna vila ut och komma till rätta. Vi promenerade längs paradgatan Flower street, en tur ut på stranden, köpte pannkakor hos världens trevligaste kille, blev inbjudna till tusen olika barer och klubbar (som vi såklart sa nej till) och avslutade med en öl. Musik och fulla människor överallt – och jag älskar det!

Jag har fått min rumsnyckel och flyttat in. Ett enkelt rum med badrum. Klockan går en timme före svensk tid och jag borde sova nu när jag fått skriva av mig. I morgon ska jag få se mer av stan (”stan” – mest hotell och butiker), kontoret och förhoppningsvis få träffa fler kollegor. Jag kommer stormtrivas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s