Warm Bodies

För att inte ha några dejter blev det en förvånansvärt bra ”alla hjärtans dag”-dejt i går för Astrid och mig. Trots att det bara var som vänner gick vi på bio för att se en romantisk komedi: Warm Bodies.

Jag har längtat i evigheter på att den skulle ha premiär, då det är Nicholas Hoult från Skins som spelar huvudrollen. Han gjorde det dessutom otroligt bra, och det var en udda och svår roll han fått.

Att summera filmen är inte lätt utan att få den att låta utomordentligt fånig. Den är en zombiefilm med actioninslag, fast det är liksom inte grejen. Den är snarare en romantisk komedi där en zombie förälskar sig i en människa och på så vis börjar kurera sig själv.

Huvudpersonen ”R” lever ett zombieliv. Han går runt om dagarna, sover aldrig, grymtar lite åt andra zombies och äter människor. Han tänker klart men kan inte prata och hans motorik är långt ifrån vad den har varit. Men så träffar han under en jakt på mat Julie, en människa som egentligen bara vill skjuta skallen av honom. Han räddar henne från sina zombiekompisar och i takt med att de lär känna varandra börjar R bli allt mer mänsklig.

Och deras kärleksförhållande påverkar de andra. Plötsligt börjar alla zombies kurera sig själva och återfå både känsel och talförmåga. Men vad hjälper det? Kärlek gör ont och människor vill fortfarande bara ha ihjäl dem. Det är upp till R och Julie att ändra människornas uppfattning och få de döda och levande att komma överens.

När filmen var slut gick det inte att sluta le. En riktig ”feel good”-film med lagom mycket romantik, action och humor. Och för att ha en så utomordentligt fånig handling är den extremt välgjord. Det är ingen B-film vi pratar om!

För övrigt var Astrid besviken på min romantiska sida. Utanför toaletterna stod en kille med rosor i famnen och väntade på flickvännen. Astrid och jag delade en läsk, så allt hon fick var med andra ord en halv cola. Vilken nitlott hon dragit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s