Jessicas skateboard är inte bara trä och metall, den är en attityd

Är ledig. Vaknade tidigt och lyssnar på P3:s åttanyheter. Solen skiner, balkongdörren är öppen. Det behöver städas, och det kanske blir städat i dag.

Funderar på stranden men havet är fortfarande lite kallt, och i dag känns inte som den sortens lediga dag. Vill skriva, men vet inte vad jag ska skriva om. Jessica skrev så bra som sin relation till skateboarding: http://www.jessicasegerberg.com/blog/2013/06/07/del-1/

Jag har följt händelserna i Istanbul och resten av Turkiet. Det började med en park men handlar om regimkritik och en kamp för mänskliga rättigheter, inte miljöaktivism. När det bombades fram och tillbaka mellan Turkiet och Syrien förra sommaren ringde folk och frågade om allt var säkert. Till och med våra egna föräldrar hörde av sig till vissa av oss för att försäkra sig om att vi levde. ”Va, är det krig?” var vår reaktion i turistorterna längs sydkusten. Där märktes ingenting.

Men protesterna som pågått nu har även pågått i Alanya, för att inte tala om närliggande storstaden Antalya. Fridfullt och så, men folk samlas ändå. Jag hoppas att de får sin vilja igenom, för mina turkiska vänners skull.

På Rhodos har turismen dragit igång på allvar. Längtar till högsäsong! Och även om det är långt kvar tills det är dags att söka vinterdestination så är chefspositionerna redan ute och pratet har redan börjat.

Jag har även startat ett nytt bloggprojekt. De flesta jag drar igång är kul för stunden och dör ut inom några månader. Nu satsar jag på en ny approach: bara ett inlägg i veckan. Men då ska det vara ett fördjupande inlägg, ett långt ett. Det hela handlar om intervjuer och intervjuerna ska vara om vitt skilda ämnen. Tanken är överraskande läsning, eller fördjupande läsning om ämnen alla känner till men få vet detaljerna kring. Det handlar även mycket om personerna, inte bara ämnet.

Hittills har farmor pratat om andra världskriget, och Richard Garriott om att vara astronaut. Intervjuer som är på väg inkluderar:

 • En journalist om Tjernobyl
 • United States Parachute Associations säkerhetsansvarige om att hoppa fallskärm
 • En luftballongspilot i Kappadokien
 • En pressfotograf hos Rikspolisstyrelsen om vikten av bra bilder i media
 • Jag har även kontaktat en rad andra människor, om bland annat Sagan om ringens betydelse för Nya Zealands turism, livet som safariguide, arrangörerna av Burning Man, Jan Jörnmark om varför folk fascineras av övergivna platser, och många flera. Idéer? Hör av dig 🙂

  Nu har åttanyheterna i P3 gått över i skämt om prinsessabröllopet, och därifrån vidare till musikvideomakeri. Jag lyssnar vidare, så får vi se var dagen leder…

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s