Skins säsong 7

Skins 7 2

Jag är halvvägs genom senaste – och enligt utsago sista – säsongen av Skins. En väldigt udda säsong, då den följer tre olika karaktärer från de tidigare säsongerna, efter att de växt upp och gått vidare i livet. Två avsnitt per karaktär, och varje berättelse är helt fristående från de andra karaktärerna.

Parallellerna med de respektive säsonger som de tre karakärerna – Effie, Cassie och Cook – tidigare har varit med i är subtila och egentligen helt onödiga. Hela tonen i säsong 7 är dystrare, tempot långsammare och historien djupare, eller åtminstone försöker den vara det. Men som Skins-fan blir jag såklart överlycklig varje gång en referens dras till någon av de karaktärer som inte längre är med, eller till en händelse från det förflutna.

Effies berättelse har döpts till ”Fire”, en titel jag inte riktigt förstår. Hon är inte alls så ”eldig” som hon var när hon var yngre, utan betydligt mer ”down to earth” och professionell. Hon sågs sist i slutet av säsong 4 där hon genomgick en väldigt tuff gymnasietid, och har nu fått ett jobb som sekreterare på en firma som handlar med fonder. Hon kommer över sekretessbelagd information, använder den och är snart själv ”stock trader”. Hon inleder en relation med sin chef och tillsammans fortsätter de att utnyttja illegal information. Till sist går det såklart för långt…

Cassie, den trasiga karaktär som var en av huvudpersonerna i säsong 1 och 2, har kommit över sin anorexia. Hon är dock inte längre tillsammans med Sid. Och hon är minst lika trasig och vilsen nu som hon var då. Tills hon möter en förföljare som får henne att se sig själv i nytt ljus...

Cassie, den trasiga karaktär som var en av huvudpersonerna i säsong 1 och 2, har kommit över sin anorexia. Hon är dock inte längre tillsammans med Sid. Och hon är minst lika trasig och vilsen nu som hon var då. Tills hon möter en förföljare som får henne att se sig själv i nytt ljus…

Cassies två avsnitt har döpts till ”Pure”, en mer passande beskrivning då historien handlar om hennes inre väsen. Hon sågs sist i slutet av säsong 2 där hon efter gymnasiet i England fick för mycket drama i sitt liv och flydde till New York. Hon har nu återvänt och flyttat till London, där hon bor i ett sunkigt kollektiv och plötsligt upptäcker att någon förföljer henne och tar bilder av henne i smyg. Riktigt djupa, bra bilder som visar hennes inre. Och hon behöver bli sedd. Hon tar förföljaren på bar gärning och de blir vänner. Samtidigt återupptar hon relationen med sin pappa, som efter att hans fru har dött (någon gång mellan nutid och slutet av säsong två) helt bytt livsstil och nu bor ensam i ett sunkigt hus vid stranden.

Cook, vars storyline kallas ”Rise”, har jag ännu inte hunnit till, och jag har ärligt talat ingen som helst aning om vad det kommer att handla om.

Jag skulle vilja beskriva nya säsongen som mer ”vuxen” än de tidigare, men samtidigt är det helt fel ord. Karaktärerna må vara mer mogna, men serien har alltid varit väldigt djup och vuxen, även om den på ytan har handlat om sex och droger. Få serier kan beskriva livsöden så fängslande som Skins. Säsong 7 är minst like proffsig och djup som de tidigare säsongerna, men det kortare formatet för också att det hela blir lite mer avskalat. På gott och ont.

Spana in den otroligt snygga trailern här.

Skins 7

Annonser

En reaktion på ”Skins säsong 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s