Kärlekssjuk

Okej, vad händer? Jag fangirlar som en liten fjortis så fort jag ser Tyler Oakley och Troye Sivan tillsammans på Toutube. Varför tittar jag på det här och tycker om det? Hur hittade jag det ens? Jag har ingen aning.

The youtube CrewI några månader nu har jag börjat följa olika Youtube-kändisar. Folk som helt enkelt lägger upp klipp på sig själva och blir kända för att de har härliga personligheter, och inte sällan bra utseende. Det började med tvillingarna Jack & Finn Harries, sedan Sydafrikanen Caspar Lee och nu senast Australiensaren Troye Sivan, som la ut ett underbart klipp om hur han kom ut till sin familj. Synd att han är så ung.

Och ju fler av klippen man ser, desto mer känner man sig som en del av gänget. Många av dem har träffats i verkligheten på grund av Youtube, rest mellan USA och England, och gästspelar i varandras videoer. När Zoella (en av få tjejer i gänget) och Alfie spelar in många filmer tillsammans börjar det snackas om att de är ett par. När Troye – nyligen utkommen som gay – och Tyler – så öppet übergay man bara kan bli – nyss spelade in ett klipp tillsammans tog taggen ”troyler” fart.

Och det gör mig glad att se allt det här! Men blir ju alldeles kärlekssjuk över hur fantastiskt kul de här olika människorna har tillsammans! En härlig känsla när man genom en videofilm kan se hur otroligt bra två personer klickar med varandra.

På svenska Youtube-fronten finns det kanske inte lika många personligheter, men bland de som finns är favoriterna helt klar duon Simon & Clara. Även där har communityn – alltså tittarna – spelat stor roll. Simon och Clara började göra klipp var för sig. Han i Skåne, hon i Göteborg. De träffades och började ladda upp videor tillsammans. Plötsligt kommenterade massvis med människor om hur blinda de två var om de inte kunde se kemin mellan dem. Skulle de inte ta och bli ett par?

Dessutom är samtliga av alla dessa videor välklippta och snyggt regiserade för att vara vanliga människor som bara sitter framför kameran och pratar.

Här kommer fem klipp som alla är riktigt bra på att förmedla känslor:

1. Troye Sivan och Tyler Oakley, Youtubes nya kändispar? Väldigt många människor hoppas i alla fall på att de ska bli det. Vilken kemi! Titta bara:

2. Simon & Clara – är de tillsammans eller inte? Alla tycker ju att de borde vara det…

3. Clara dansar i Göteborg – det här blir man glad av. Riktigt glad! Jag önskar att jag vågade dansa på Avenyn:

4. Troye Sivan kommer ut till sina fans. En känslosam och stark historia:

5. Caspar Lee lurar i sin mamma att han gjort en tjej gravid. Men går det inte lite för långt? Hela klippet blir istället till en enda känslosam historia om vilket underbart förhållande Caspar och hans mamma faktiskt har:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s