Chockerad efter Game of Thrones

***SPOILERVARNING***

Jag är fortfarande i chocktillstånd efter att ha sett näst sista avsnittet i säsong tre av den helt otroligt bra TV-serien Game of Thrones. Om du ser eller tänker se serien, sluta läsa nu. Annars kommer du att förstöra ett av de bästa TV-ögonblicken någonsin för dig själv 😉

Game of Thrones är en äventyrsserie i medeltidsmiljö, baserad på en bokserie. Personligen gillar jag serien för att den inte alls fokuserar på krigsscener (även om den är väldigt blodig) utan nästan enbart på det politiska spelet om kungatronen. En rad olika familjer spelar ett maktspel.

Men det var alltså nu framåt slutet av säsong tre som det chockerande hände. En av dessa familjer, som har varit centrala karaktärer sedan början av säsong ett, ska som en del av detta maktspel gifta bort en av sina egna och på så vis skapa sig själva en stark allierad. De vet dock inte att familjen de gifter in sig i har andra planer.

Under bröllopet stängs plötsligt dörrarna till den sal de befinner sig i. Orkestern börjar spela sorglig musik och man ser på karaktärerna att de misstänker att något ska hända. Men samtidigt vill de inte vara oförskämda. En man börjar hålla ett tal, alla sätter sig ner, men stämningen är tryckt.

Och plötsligt slaktas alla. Flera huvudpersoner dör på under en minut. Extremt otippat, och extremt välgjort. Händelsen blir senare känd som ”The Red Wedding”.

Jag gapade, skrek till, kunde inte tro det. Tänk dig källarscenen i Tarantinos Inglourious Basterds. Minst lika bra, om inte bättre.

Jag hittade ett kul klipp från Conan O’Brien där han intervjuar författaren till den här serien, och visar klipp på hur fans reagerar när de ser scenen för första gången. Ungefär likadant som jag reagerade.

Här är original-scenen:

Och här är fansens reaktioner:

Efter det här har många sagt att de ska bojkotta serien, och varnat andra att aldrig få några favoritkaraktärer för man vet aldrig vad som kommer att hända. Personligen längtar jag så otroligt mycket till säsong fyra kommer ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s