Coco Bongo

Oh. My. God. Alltså wow. Coco Bongo!

Grease dök upp en snabbis, med låtar ock klipp från filmen.

Grease dök upp en snabbis, med låtar ock klipp från filmen.

Föreställ dig en stor, mörk sal. Det är tjockt med folk på golvet, alla tjoar och skriker och dansar till Madonnas klassiker Music, som just nu spelas. Runt om finns två våningar med ”balkonger”, lika fulla med folk de också. Plötsligt börjar en Elvis-låt spelas, och på en stor skärm visas en tillhörande video. En Elvis-kopia dyker upp på scenen under skärmen och showen är igång.

Nej, det är inte en Elvisshow jag varit på. Bara ett par minuter senare är Elvis borta och dyker aldrig mer upp. Istället kommer Jesus insvävandes från taket rakt över oss på dansgolvet. En minut senare springer en dvärg runt och skojar med publiken, gamla klassiska musikvideor som alla – verkligen alla – kan sjunga med till visas på skärmen, Jack Sparrow gör ett framträdande till den mäktiga musiken från Pirates of the Caribbean, Spindelmannen klättrar runt i salen, akrobater har en show precis ovanför våra huvuden, Marilyn Monroe sjunger Diamonds Are A Girls Best Friend… en salig blandning av musik för flera generationer, allt packeterat i en underbar visuell show.

Apropå Diamonds Are A Girls Best Friend… Moulin Rouge är nog den bästa jämförelsen jag kan göra med det här stället. Den här scenen från filmen är ett bra exempel, och låtar från filmen spelades under kvällen:

Min personliga favorit är dock när det plötsligt sprutade extremt mycket rök från taket, en gigantisk konfettibomb sköts av följt av hundratals ballonger som började regna från taket.

2013-12-19 01.35.34Det här är alltså ingen vanligt utekväll. Det här är Coco Bongo. Här har du en 18-årig svensk på ena sidan som gör sin första utlandsresa med kompisarna (vi träffade ett gäng svenskar), och ett medelåldersplus-par på andra. Mexikanare och turister, i alla åldrar.

När vi kom till Mexiko var det någon som redan kände en mexikan som jobbade på Coco Bongo. Vi betalade 250 pesos per person för personalband med fri bar för en kväll  istället för de vanliga 750 pesos i dörren. Men sedan blev det inte av att vi gick den kvällen, utan vi hamnade på VIP-listan. Och nu blev det alltså äntligen dags att utnyttja det.

Jag tror inte det här går att beskriva. Det är en såndär sak som måste upplevas. Men jag fotade en hel del och filmade en hel del korta klipp, så här kommer en videosamling från kvällen:

[Finns det ingen video ovan? Om du fått inlägget i ett mejl dyker videoklipp ibland inte upp, så öppna det direkt på nätet istället, eller klicka här.]

Samt ett bildspel:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Får du någonsin chansen, besök Coco Bongo!

Annonser

En reaktion på ”Coco Bongo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s