Japan och ändringar på bloggen

Vi kom nyligen hem från en vecka i Japan. Vi spenderade några dagar i Tokyo, där vi shoppade, besökte gamla stan, njöt av utsikten från Tokyo Tower, åkte båt på en flod genom stan, promenerade på en konstgjord nöjesö, besökte parker, Madame Tussauds (stavning?), med mera.

Tokyo är betydligt mer modernt än Beijing och hela Japan känns fräschare, renare och har en modernare kultur, vilket jag föredrar. Muren och historia i all ära, men jag väljer nog i längden mode och musikkultur.

Sedan flög vi till Hiroshima, en plats jag aldrig någonsin trodde att jag skulle finna mig själv på. Staden där världens första atombomb släpptes.

I dag är det en stor och modern stad, inte som Tokyo såklart men ändå väldigt vacker. En hel stadsdel som förstördes av bomben, väldigt nära den centerpunkt där bomben smällde, har gjorts om till en minnespark. Vi spenderade lång tid inne på ett museum i parken och lärde oss allt om bomben och tiden efter den. Hemskt!

Nu är vi alltså tillbaka i Kina, och min plan är att stanna här till slutet av maj. Farmor kommer snart hit, och efter det ska mamma och jag hinna backpacka till Xi’an (terra cotta-armen) och genom södra Kina.

Stort tack till mamma och pappa som gör allt det här möjligt! Jag har ju sparat i ett år för Kina och London, men utan mina älskade föräldrar hade jag inte kunnat göra såhär mycket. Och allt blir betydligt roligare när jag kan dela upplevelserna med dem snarare än att åka själv.

Nytt utseende

Jag fick frågan av en gammal kompis i går var man kan följa mina äventyr någonstans. Jag fick tänka efter lite. Jag har så många bloggar som jag ”borde” skriva på och jag älskar att skapa dem, men underhållet lider. Mitt bästa svar blev därför Instagram, där jag ofta lägger ut bilder.

Men det fick mig att tänka efter. Kanske dags att skippa allt det där med specialiserade bloggar (fast jag kommer fortfarande skapa nya, för det är så kul att pilla med layouten!) och hålla mig till den här bloggen, Portalen.

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera den också eftersom jag skriver mer ingående på diverse andra bloggar, men det får nog vara slut på det.

Jag kommer därför i dag och kanske under helgen att pilla med utseendet på den här bloggen istället. Jag kommer i samband med det även lägga ut en hel del nya inlägg, eftersom jag vill flytta mycket av det som just nu ligger ”gömt” som sidor i menyraden längst upp på hemsidan till vanliga inlägg som kan framhävas mer visuellt på förstasidan. Förlåt i förväg om det dyker upp mycket på en gång.

Här är vad jag vill uppnå:

  • Simpelt utseende med nya inlägg på framsidan, men även med utvalda inlägg visuellt presenterade (alltså med bild) så ”det bästa” från bloggen inte försvinner i mängden.
  • Skapa en bättre bild av vem jag är – jag har flera inlägg planerade för det, vänta och se 🙂
  • Minimalt underhåll. Mitt största mistag är ofta att jag skapar för komplicerade sidor som förutom att jag faktiskt skriver något även kräver att varje inlägg formateras på ett visst sätt för att det ska se snyggt ut. Det här ska inte behövas, det är viktigt att jag fortfarande bara spontant och snabbt ska kunna skriva utan att behöva tänka på utseendet.
  • Tidlöst innell på framsidan. De ”utvalda” inläggen ska inte behöva bytas ut för att de är tidskänsliga utan ska kunna vara där i flera månader eller år, så jag bara ändrar nät jag själv känner för det.
  • Snyggt. Jag ska strax ge mig in i jakten på det perfekta utseendet, vilket är det första steget. Vem vet, jag kanske inte ens hittar något jag gillar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s