Bilder från Japan: Hiroshima

Tokyo och Hiroshima är två stora kontraster. Det stora med Hiroshima är såklart atombomben från andra världskriget och faktum är att de topp fem av sevärdheter och aktiviteter på Tripadvisor handlar om just bomben: Fredsmonumentet. Museet. Fredsparken.

Känslan av att gå genom dessa, lära sig mer om bomben, att se hur Hiroshimas som stad i dag är en symbol för fred är en stark och obeskrivlig känsla. Visste ni att Hiroshimas borgmästare skickar ett brev till länders ambassadörer varje gång respektive land utför en testsprängning av atomvapen, där han fördömer sprängningen?

I dag är Hiroshima fullt beboeligt. Det finns inga farliga rester av strålningen. Det är svårt att föreställa sig hur staden en gång i tiden var helt bortsprängd, jämnad till marken. Vid besöket slogs vi av hur rent, fräscht och modernt det var. Som vilken svensk stad som helst, och långt ifrån den bild åtminstone jag personligen har fått av städer i Kina. Japan är mycket renare.

Floden mitt i stan är för övrigt riktigt vacker. Det finns ett restaurerat japanskt slott också, och vi besökte en av öarna utanför stan, där det finns ett känt tempel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s