London Pride

DSC_7725I helgen var jag och flera av mina huskamrater inne i London för Prideparaden och konserten på Trafalgar Square. En underbar upplevelse! Evie, en tjej från Nya Zeeland, grät vid flera tillfällen under paraden för att hon var så rörd, särskilt när ett gäng föräldrar gick i paraden för att stötta sina homosexuella barn.

När vi var i New York 2006 stötte vi på paraden där av en slump eftersom flera gator var spärrade. Det var något annat att uppleva det nu när jag är äldre och när paraden var huvudmålet. De stora shoppinggatorna Oxford Street och Regent Street var helt avspärrade, och på Trafalgar Square var det tjockt med folk.

Paraden bestod av en lång rad organisationer och företag, inklusive Londons transportsystem (såklart med en dubbeldäckad buss), religiösa organisationer, en gigantisk Jesusdocka, orkestrar, Ian McKellen, Google, poliskåren, hundar, stans äldsta homosexuella man (91 år) och transvestiter i färgglada kläder. Jag har ofta tänkt att Pride ger helt fel bild av vad det är att vara gay – och det tycker jag fortfarande – men det övervägs helt klart av budskapet: kärlek och rätten att vara som man är.

Själva konserten bestod av flera akter under hela eftermiddagen och kvällen, men vi kom dit lagom i tid för huvudnumret: Ian McKellen (som spelar Gandalf i Sagan om Ringen) och Conchita Wurst (den skäggiga damen som vann Eurovision i år). Ian höll ett underbart tal. Conchita framförde hennes två enda låtar, inklusive såklart Rise Like A Phoenix.

Här kommer ett färgglatt bildgalleri från dagen:

Annonser

En reaktion på ”London Pride

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s