Semester på Rhodos

Hamnen i Rhodos stad.

Hamnen i Rhodos stad.

Jaha, då har det redan gått så lång tid sedan jag sa upp mig att jag åker på semester till mina tidigare destinationer. Jag har alltid trott att Lanzarote skulle bli först ut, men med så många gamla vänner på Rhodos fick det bli den ön istället.

Från början var vi fyra från huset som skulle iväg. Den ena valde Dubai med familjen istället, den andra var tvungen att jobba. Så det blev Miki och jag som flög sydöst för en vecka i solen.

Johanna och jag i vår naturliga miljö <3

Johanna och jag i vår naturliga miljö ❤

Jag var nervös att Miki skulle känna sig utanför eller ensam i och med att jag redan kände folk. Men icke! Hon var supersocial och alla guider är ju vana att prata engelska i och med alla finländare som jobbar för samma företag.

På Rhodos flygplats mötte Johanna upp oss – ett riktigt kärt återseende! Vi körde direkt till kontoret för att hämta nyckeln till vårt rum och skrattade precis hela vägen i bilen. På kontoret var vi såklart tvungna att ta bilder i Guide Online-centralen. Även et et kärt återseende.

En tjej jag aldrig träffat kommenterade på en av bilderna som Johanna la upp på Facebook: ”Vi har en legend i huset” 😀

Slappsemester

Jag har alltid undrat vad som får folk att åka på charter. All inclusive förstår jag fortfarande inte, men för fösta gången insåg jag nöjet i att bara slappa. Att ha en riktig semester där man bara kan gå och lägga sig på stranden utan att ha dåligt samvete för det.

Den underbara bukten Anthony Quinn Bay.

Den underbara bukten Anthony Quinn Bay.

Nu hade vi för visso en ganska aktiv semester. Vi hyrde bil en dag, fyrhjuling två dagar, åkte jet ski långt ute på havet och besökte alla de viktigaste sevärdheterna. Så vi var upplevelselösa direkt. Men vi gjorde allt i vår egen takt. Ville vi stanna på en strand istället för att åka vidare till fler platser gjorde vi det. Vi var varken ända uppe vid Tsambika-klostret eller nere i Lindos stad för Miki föredrog ett lugnare tempo och jag hade ju redan sett allt.

Det blev även en runda på bargatan. Vår semester råkade sammanfalla med att Sashia – Destination Manager i Dubai och gammal kollega från Turkiet – samt Jonas – en dansk kille som jobbade på Rhodos några veckor förra sommaren innan han blev flyttad till ny destination – också var här på semester. Sashias bror fyllde år så det blev lyxiga drinkar på restaurang Sand följt av bargatan som tydligen enligt danska medier är ”det nya Sunny beach” – när svenska ungdomar har rest till Rhodos på suparsemester har danskarna länge åkt till Sunny beach i Bulgarien.

Faliraki
Wroom!

Wroom!

Apropå det fick jag faktiskt uppleva lite nytt också. Orten Faliraki har jag alltid bara passerat i förbifarten, men faktum är att den lilla byn på östkusten är britternas favoritplats. Rhodos stad är oerhört skandinaviskt vilket man lätt ser på restauranger och i butiker medan Faliraki är oerhört brittiskt, erbjuder brittisk mat och serverar brittisk öl.

Vi tog fyrhjulingen hit och plötsligt kändes byn betydligt större än vad jag förr lagt märke till. Tonvis av turistbutiker, restauranger och inte minst stora uteställen. Rhodos stad har mer barer och små klubbar medan Faliraki lutar mer åt Sunny beach-hållet med stora dansgolv och flera våningar på varje uteställe.

Bäst av allt var nog ändå Anthony Quinn Bay. Här spenderade vi två halvdagar i vattnet, som är så lugnt och varmt i bukten.

Den förlorade plånboken

Halvvägs genom semestern försvann min plånbok. Troligtvis glömde jag den i bilen vi hyrde. Uthyrarna hade såklart städat den utan att ha sett något, men jag vet att jag hade den facket i mitten nära växelspaken. Tyvärr var bilen redan uthyrd igen – i en vecka – och de hade varken telefonnummer eller hotellnamn till familjen som körde den.

London från ovan.

London från ovan.

Pengarna gör inte så mycket (runt 100€ i kontanter), och det brittiska bankkortet är enkelt att byta ut. Problemet är de svenska korten – bankkortet och körkortet – som båda kräver att jag är i Sverige personligen för att hämta ut dem. Så länge jag har fast brittisk lön är det inget problem, och körkortet har jag ingen brådska med att få tillbaka, men det känns tråkigt att inte kunna köra under vår planerade Wales-roadtripp nästa vecka.

Hemresan

Vi flög tillbaka till London via Wien. Miki som förvisso har gjort en av de längsta flygresorna man kan göra – Australien till London – har för övrigt aldrig flugit annat än inrikes. Och vi fick en riktig lyckträff beträffande utsikt när vi var på väg in mot Heathrow. Tyvär lyckades jag inte få någon bild som gjorde vyn rättvisa, men kortfattat hade vi hel London framför oss – Tower Bridge, London Eye, Westminster, Hyde Park… allt från en lagom höjd för att urskilja sevärdheterna men ändå tillräckligt högt upp för att se hela stan samtidigt. Riktigt häftigt!

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion på ”Semester på Rhodos

  1. Skulle gärna varit med. Kände igen flera vyer och det härliga hotellet. Kul att du förstår gästerna du tagit hand om ännu bättre efter att du slutat.
    Två halvdagar i vattnet? Badade DU?
    En semestertripp till Sverige? Caroline vill säkert träffa dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s