Pimpa min håla

Må hända att det inte finns mycket till privatliv i det här huset och man kan ju inte dekorera eller möblera om som man vill. Men det finns ett utrymme så är bara mitt: min säng.

Jag sover underst i en våningssäng. På ena sidan finns ett träbeklätt elskåp som sticker ut från väggen vilket gör att sängen måste stå lite snett. Perfekt! Det betyder att det blir ett naturligt hål mellan sängen och väggen på den sidan. Där förvarar jag min dator, tidningar, osv. Elskåpet bli även ett naturligt nattduksbord där jag har mobilen, laddare, osv. Jag delar det här ”bordet” med killen ovan som sträcker ner handen och har lite saker där han också.

Rummet har fyra våningssängar, två i rad på vardera sida. Det vill säga att jag i fotänden har direkt insyn till grannen. Det blir lätt störande när den ena har datorn i gång och den andra försöker sova. Det har vi löst genom att hänga upp en filt som mörkar.

På sidan av min säng som inte har en vägg har jag hängt upp två stora flaggor. De är smått genomskinliga så de stänger inte helt ute allt ljus, men de hjälper ändå när någon tänder lampan och gör även så att hela sängen blir ett litet krypin i sig.

Ovanför mig har jag hängt upp en liten lampa. Den trillar ner ibland när killen ovan bäddar rent och lyfter på madrassen, men i övrigt sitter den bra.

Under Sverigeresan förra helgen – jag kanske bloggar mer om den sen – tog jag med mig lite saker hemifrån. Bobben gör mig nu sällskap i sängen, och jag har en extra filt. Det är fortfarande för varmt för att ha filten i sängen så jag hängde upp den tillsammans med flaggorna för att göra det mörkare. Det var skönt i några dagar, men nu har jag insett att det blev för mörkt och trångt. Ljuset som tränger sig igenom flaggorna är ändå skönt på morgonen.

Istället har jag nu gjort filten till en improviserad hängmatta ovanför mig där jag kan förvara saker. Tidningarna på golvet i hålet mellan sängen och väggen har till exempel en tendens att belamras med annat så när jag vill åt dem måste jag flytta på allt. De kan nu stoppas undan och lätt kommas åt.

Personen som bott här innan har lämnat kvar fem stycken självlysande stjärnor, sådana jag hade som barn. Och på sängstolparna sitter klistermärken.

Nästa steg i utformningen av min lilla håla lär bli att sätta något på väggen. Jag har ju trotts allt en hel vägg på ena sidan som jag inte utnyttjar alls och en liten del av träskalet kring elskåpet sitter precis bredvid mitt ansikte så det borde utsmyckas bättre.

Vi får se om hängmattelåsningen fungerar i längden, annars kanske jag kan köpa en såndär nätpåse att hänga upp. Ju mer jag tänker på det desto mer finns det som man kan göra på så liten yta 😀

En reaktion på ”Pimpa min håla

  1. Är nog som vanligt bara fantasin som sätter gränser och det verkar inte vara något problem för dig. Ett eget rum med egen prägel är viktigt och behöver inte vara så stort. Hälsa Bobben från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s