Eurovision 2015, Finalen

Jag har redan betygsatt Semifinal 1 och Semifinal 2. Nu är det dags för de sju bidrag som redan är kvalificerade till finalen – vilket inkluderar förra årets vinnarland, samt i år udda nog även Australien som gör ett gästbesök i tävlingen 😀

1. Österrike – 4,5/5

Förra årets vinnare har ingen skäggig dam i år. Däremot en skäggig man. Och han sjunger bra. Låten är fin, lagom fartig i refrängen, och generellt hög kvalité. Den är faktiskt så bra att jag likt Slovenien i Semifinal 2 vill klassa den snäppet under Måns, men över övriga fyror – det blir alltså 4,5!

Skön snubbe!

2. Australien – 5/5

Altså hahaha! Australien i Eurovision! Jag älskar det, särskilt eftersom typ hälften av alla jag bor med är från just det landet. Och låten är riktigt bra! Inte en klockren femma om man jämför med tidigare år, men i förhållande till årets utbud är det en klar topplacering!

Tänk om AUSTRALIEN går och vinner Eurovision!

3. Frankrike – 4/5

Frankrike brukar inte ha särskilt bra låtar. I år är det en ballad som gäller. Låten växer sig starkare och starkare till ett svulstigt avslut. Bästa balladen i år? Den får faktiskt en fyra!

4. Italien – 4,5/5

Nej, tar tillbaka det där. HÄR är den bästa balladen i år! Tänk Il Divo, fast den här gruppen heter Il Volo. Väldigt stark låt! Jag tänker filmmusik. Och fantastiska sångare. Det blir en topplacering!

5. Spanien – 4/5

Den tredje bra balladen i rad. Gillar den här låten! Den får dessutom en bra rytm halvvägs in i låten. Dock når den inte upp till Italiens underbara bidrag.

6. Storbritannien – 4,5/5

Är detta en snällare, 60-talsversion av Sissor Sisters? Väldigt svängig, men ändå lite laid back och hippie-skön. Äntligen skickar Storbritannien ett bidrag som inte suger!

7. Tyskland – 4/5

Tyskland verkar gilla sköna kvinnor med unik stil och en cool röst. Lena, som vann för några år sedan, fick ju komma tillbaka med en ny låt som Tysklands bidrag året därpå, och i år skickar de Ann Sophie, en kvinna med liknande stil. Låten är lite mer tillbakalutad än Lenas vinnarbidrag var, och den har inte samma självklara vinnar-utrstrålning, men det är absolut inte ett dåligt bidrag! Jag ger den nästan en femma för stilen, men låten är inte minnesvärd, tyvärr.

En sitnot: Ann Sophie vann faktiskt inte i Tyskland. Det gjorde egentligen en skön snubbe vid namn Andreas Kummert, som hade en väldigt bra singer/songwriter-låt, och som hade varit den enda låten i år som jag hade gett en femma trots att jag visste att låten inte alls passar in i sammanhanget. Andreas frånsa sig titeln och vägrade representera Tyskland – i livesänd TV tackade han för sig, sa att Ann Sophie får vinsten, och kev av scenen. Där ser man!

Där med har jag lyssnat på alla årets låtar! Det tog sig i finalen 😀 Äntligen lite bättre genomsnittskvalité! Ingen självklar vinnare i år – vilket väl är tur det, för det ger Måns en bra chans. Femmorna jag har gett i år är mest i förhållande till de övriga låtarna i år – och Måns tillhör årets toppskara 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s