Serier att titta på

Jaha, nu är Game of Thrones säsong 6 slut. Vilket gigantiskt tomrum att fylla varje måndag! Jag ska inte säga för mycket eftersom du och jag mamma måste se säsongen när jag kommer hem! 10 avsnitt, det hinner vi 😉

Istället för att skriva av mig chocken och berätta vad som händer vill jag istället prata om andra serier jag har hittat till följd av detta tomrum. Jag har letat efter spännande alternativ och hittat flera, nya och gamla. Här är några tips:

Okkupert

Okkupert1Den här norska serien, samproducerad med SVT, handlar om en rysk ockupation av Norge. Efter en storm som tagit många norska liv har en miljövänlig regering fått makten i Norge. Deras största vallöfte: att stänga av all oljeproduktion och ersätta det med ett nytt, miljövänligt alternativ kallat torium.

Detta skapar problem för resten av Europa eftersom allt är oljebaserat och man inte bara kan byta ut olja mot torium från en dag till en annan. USA är självförsörjande och bryr sig inte om Europa, och i Mellanöstern råder inbördeskrig vilket har stoppat oljeflödet därifrån.

För att lösa detta och sätta press på norska regeringen tar EU hjälp av Ryssland, vilket resulterar i att Ryssland — helt lagligt — ockuperar Norge. Och det är här serien börjar.

Idén, som kommer från författaren Jo Nesbö, är klockren. Utförandet kanske inte riktigt så bra som det borde vara då det fokuseras lite för mycket på enstaka individer ur lokalbefolkningen snarare än det större, överliggande problemet. Men det är fortfarande en riktigt välproducerad serie, väl värd att se om du inte redan gjort det!

12 Monkeys

12 Monkeys 01 01 15Den här spännande serien har jag hittills bara sett tre avsnitt av, men den verkar lovande! År 2043 har mänskligheten nästintill utplånats av ett virus. Ett gäng forskare skickar tillbaka huvudpersonen i tiden — främst till olika händelser under 2014 och 2015, åtminstone hittills — för att stoppa virusets ursprung. Tillsammans med en kvinna från ”vår” tid utför han olika uppdrag åt forskarna.

I hans nutid — 2043 — hotas forskarna och deras arbete av grupper av överlevare i jakt på mat och skydd i en värld som gått under.

Homeland

homeland_tv_series-wideDen här serien hade jag hört mycket gott om men aldrig tittat på förrän nyligen. Carrie jobbar med anti-terrorism i USA och har en historia i Mellanöstern. En terrorplott hotar landet och hon spelar en viktig roll i att stoppa den. En serie med många vändningar.

Orphan Black

orphan-black2Jag älskar upplägget av den här serien! En kvinna ser en exakt kopia av sig själv dö. Hon upptäcker snart att det finns en hel drös av kopior av henne själv, med olika namn, olika yrken och olika liv — och någon är ute efter att döda dem alla! Frågan är vem, och varför?

Sherlock Holmes

SherlockTV-serie-versionen av klassikern är satt i nutid. Holmes och Watson löser moderna brått och serien präglas av kvick humor och riktigt snyggt filmarbete. Otroligt välproducerad! Jag har inte sett allt utan bara något enstaka avsnitt här och där, men kan klart rekommendera den och kommer att se mer av den!

Revenge

revenge_xlgSuck, Revenge ja… Jag såg de första säsongerna för några år sedan. Riktigt bra! Tröttnade sedan för att det blev för utdraget och tjatigt, men tydligen ska det bli riktigt bra igen i senaste säsongen så kanske är värt att ta en titt igen.

När Amanda Clarke var liten sattes hennes pappa dit för ett brott han aldrig begått, av familjen Greyson. Som vuxen hyr Amanda en strandvilla — hennes barndomshem och grannhus till familjen Greyson — fast under ett falsk namn. Hon gör sig vän med den rika business-familjen och genom smarta drag förgör hon dem inifrån, som en hämnd för sin pappas öde. Hennes långsiktiga planer är riktigt bra och ”in your face”-ögonblicken är värda hela serien! Tyvärr kommer de för långt ifrån varandra…

Fear The Walking Dead

fear-the-walking-dead-2015-online-1-evad_1Förutom Game of Thrones är The Walking Dead den stora serien jag väntar på varje år och faktiskt tittar på allteftersom avsnitten kommer ut. I väntan på nästa säsong har jag tittat på systerserien Fear The Walking Dead.

Denna handlar på papper om hur viruset som skapat zombie-apokalypsen börjat. Egentligen är den som en långsammare version av originalserien, med andra karaktärer och livsöden. Man följer en familj som upplever starten av utbrottet, hur de reagerar på det och var de tar vägen. Inte lika action-fyllt, men klart ett bra sätt att fylla ”hålet” på och absolut inte en dålig serie 🙂

Annonser

En reaktion på ”Serier att titta på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s