Noveller på svenska

På den här sidan samlar jag mina noveller – både gamla och nya, bra och dåliga – för allmän beskådan. Klicka här för att läsa noveller jag skrivit på engelska.

Franz (Oktober 2012)

Tänkte han verkligen hoppa, funderade Franz. Hade han någon anledning att göra det?
Fanns det någon anledning att inte göra det? Läs resten.

Skatten i sanden (23 april 2009)

En glasskärva blänker till i sandlådan. En liten flicka sätter sig tyst bredvid den. Därborta sitter de andra; ett sandslott har tagit form mellan glädjeropen. De ser henne inte, och hon ser bara glasskärvan. En vacker pärla i solen. Läs resten.

Prästen som fördärvade gudstjänsten (6 november 2008)

Det var sent en lördagskväll som prästen tårögd vred om nyckeln i låset till kyrkoporten, dock inte för att låsa den utan för att själv ta sig in. Handen skakade, dels av höstkylan, dels av gråten som trängde sig på. Hur kunde det bli såhär? Läs resten.

Himlen, havet och vindarna (7 oktober 2008)

Lotte skulle egentligen gå till tant Sara med nybakat bröd, men nu sitter hon istället på en klint och blickar ut över havet. Brödet ligger insvept i en tygbit vid hennes sida, och tant Sara har hon glömt allt om. Läs resten.

Dagen då hösten ringde bladen av träden (28 februari 2008)

En kraftig äldre kvinna satt ensam vid ett bord och petade med en sked på sin kakbit. Hon var klädd i en lila blus smyckad med en vit brosch. I öronsnibbarna hängde matchande örhängen och på en stol vid bordet låg en blomsterklädd hatt. Den dyra parfymen gjorde luften i kaféet kvav. Kvinnans blick avslöjade att hon var i en värld långt borta. Kanske funderade hon över vad hon skulle göra efter att ha rest på sig och lämnat kaféet, eller också tänkte hon på familjen hemma i Sverige. Det kan också hända att hon funderade på livets stora frågor, på varför hon satt där ensam, eller på gårdagens bråk med dottern som flyttade ut förra sommaren. Fast egentligen undrade hon kanske bara varför hon valt körsbär istället för vit choklad. Läs resten.

Konstnärinnan (2008)

Hon doppade penseln i burken med den färg hon ansåg mest lämplig. Den nyblandade färgen var mjuk och åstadkom endast lite motstånd då hon rörde runt med penseln. En härlig känsla, tyckte hon. Läs resten.

En kärlek för döden (14 oktober 2007)

Döden stirrade på mig med sina stora, mörka ögon. Jag bara fortsatte läsa min bok och låtsades inte om honom. Han hade redan försökt med allt, och jag hade kommit fram till att han inte var att bli av med. Det enda man kunde göra var att ignorera honom. Kanske skulle han ge upp förr eller senare. Läs resten.

Sanningens Ögonblick (Juli 2007)

Den lilla grisen fokuserade allt han kunde på uppgiften han hade framför sig. Han var nervös, trots att han visste att detta var något alla grisar var tvungna att gå igenom förr eller senare – och hans tid var nu. Läs resten.

Annonser