Sanningens ögonblick

  • Novell: Sanningens ögonblick
  • Skriven: Juni 2007

En liten gris tar första stegen in i vuxenvärlden.

Den lilla grisen fokuserade allt han kunde på uppgiften han hade framför sig. Han var nervös, trots att han visste att detta var något alla grisar var tvungna att gå igenom förr eller senare – och hans tid var nu.

Grisen kisade med ögonen i solen. Det var långt till andra änden av det öppna fältet han befann sig på, men det gav honom bara extra utrymme för vad som skulle komma.

Runt fältet hade alla de andra grisarna samlats för att heja på och uppmuntra den lilla grisen. Uppgiften som väntade var den ultimata för vilken gris som helst att bevisa vad han gick för. Det var nu eller aldrig.

Långsamt tog den lilla grisen det första steget mot sitt öde. Ett steg åt gången ökade han farten, snabbare och snabbare över fältet. Med varje steg ökade också hejarropen från de andra grisarna.

Halvvägs över fältet var det dags för den lilla grisen att sprida sina vingar, så som hans mamma hade lärt honom det. Han fortsatte springa för att uppnå den riktiga farten för det slutliga skuttet, medan han också började flaxa med vingarna.

Plötsligt var han redo, det kunde han känna. Den lilla grisen slöt ögonen och spände varje muskel i kroppen. Hejandet från de andra lät plötsligt avlägset i detta sanningens ögonblick.

Nu tog grisen det avgörande skuttet, medan han flaxade extra hårt med vingarna. En sensationell känsla for genom kroppen då grisens hovar lyfte från marken.

Det tog en stund, men då den lilla grisen såg ner på alla de andra som vinkade åt honom nere från fältet insåg han att han hade klarat det. Glädjen han kände var obeskrivlig då hans läppar brast ut i ett stort leende. Den lilla grisen flög!

Annonser